Kézsebészet

A kézsebészeti magánrendelés során olyan problémák megszüntetésére nyújt megoldást Dr. Vancsó Péter kézsebészeti és plasztikai sebész szakorvos, mint például a kéz zsibbadásával, gyengeségével járó folyamatok, valamint az ujjak mozgását akadályozó állapotok. Ezen felül a hüvelykujj és a kéztő csontokkal összekötő ízület fájdalmaira is alkalmaz helyi érzéstelenítéssel elvégzett műtétet.

A kéz alagutsyndrómái

A kéz zsibbadásával és gyengeségével járó kórfolyamatok hátterében gyakran az idegek kompressziós szindrómája áll. Ennek jelentése az, hogy bizonyos predilekciós helyeken, mint például a csukló csatornában (carpal tunnel), illetve a könyök csatornában (cubital tunnel) az ideg valamilyen okból nyomás alá kerül. A tünetek leggyakrabban a tenyérben és könyök tájékán alakulnak ki. A fájdalom sokszor megakadályozza a pihenést is, további tünet lehet még a végtag gyengesége. A diagnózis felállításához szükség van egy ideg-vezetési sebesség mérésre. Amennyiben a diagnózis bebizonyosodik, akkor a nyomás alatt lévő ideg műtéti felszabadítása szükséges, amely a betegség akár teljes megszűnését is hozhatja rövid időn belül.

Az előzetes kivizsgálás után, ha beigazolódik a kompressziós szindróma, akkor szükségessé válhat az idegek felszabadítása és a szalagok átvágása.

Pattanó ujj

Az ínhüvely szűkülete a kézen az ujjak mozgatását akadályozó állapotot okozhatnak, ilyenkor a hajlítás és a nyújtás során az ujjak egyfajta "kattanással" tudnak csak mozogni. A kattanás gyakran fájdalommal jár, ami a mozgást teljesen megakadályozó mértékig fokozódhat. A rövid, helyi érzéstelenítésben elvégzett műtét során a feszes és szűkült ínhüvelygyűrűt felszabadítjuk. Az eredmény legtöbbször azonnali és teljes gyógyulást eredményez.

Nyeregízületi kopás, hüvelykujj fájdalom

Nyeregízületnek hívjuk a hüvelykujjat a kéztő csontokkal összekötő ízületet. Ez az ízület biztosítja a hüvelykujj szabad mozgását amikor a többi ujjal szembe fordítjuk. Hibátlan működése a stabil fogáshoz szükséges. Az ízület kopása (arthrosisa) gyakori betegség, ilyenkor először fájdalom jelentkezik, például kulcs elfordítása vagy üveg kinyitása közben. Amennyiben az ízület deformálódik, gyakran nyugalmi fájdalom is kialakulhat.

A diagnózis felállításához röntgen vizsgálat szükséges. Amennyiben a kopás egy bizonyos mértéket elér, akkor műtét elvégzése indokolt. A műtét során a fájdalmas ízületet részben eltávolítjuk, és a környező inakkal egy stabilizáló plasztikai felfüggesztést végzünk. A műtét után négy hét gipszrögzítés és gyógytorna szükséges.

Amennyiben a műtétet időben végezzük, az állapot további romlása megállítható és akár teljes terhelhetőség is helyreállítható.

 

A kézsebészeti műtéteket helyi érzéstelenítésben végezzük, ambuláns beavatkozás keretében. A beavatkozás megtervezéséhez, a kezelési terv felállításához, valamint az esetleges kockázatok megállapításához feltétlenül szükséges egy vagy két személyes konzultáció orvosunkkal.

 

 
IDŐPONTFOGLALÁS
TELEFON: +36 30 552 0940
EMAIL: INFO@ESTHETICHUNGARY.HU

 

Plasztikai sebészet

Szakorvosi konzultáció: 15 000 Ft

Kontroll vizsgálat: ingyenes

Varratszedés, kötéscsere: ingyenes

Kézsebészet

Pattanó ujj: 115 000 Ft

Alagútszindróma: 115 000 Ft

Ganglion: 115 000 Ft

 

 

Kérdése van a beavatkozásokkal kapcsolatban? - Dr. Vancsó Péter plasztikai sebész válaszol!