Kézsebészet

A kézsebészeti magánrendelés során olyan problémák megszüntetésére nyújt megoldást Dr. Vancsó Péter kézsebészeti és plasztikai sebész szakorvos, mint például a kéz zsibbadásával, gyengeségével járó folyamatok, valamint az ujjak mozgását akadályozó állapotok. Ezen felül a hüvelykujj és a kéztő csontokkal összekötő ízület fájdalmaira is alkalmaz helyi érzéstelenítéssel elvégzett műtétet.

Az ambuláns beavatkozásainkat exkluzív magánklinikánkon és műtőkörnyezetben végezzük, melyeket egy alapos előzetes ingyenes konzultáció előz meg. Hívja bizalommal asszisztenseinket időpont egyeztetés céljából.
 

A kéz alagutsyndrómái

A kéz zsibbadásával és gyengeségével járó kórfolyamatok hátterében gyakran az idegek kompressziós szindrómája áll. Ennek jelentése az, hogy bizonyos predilekciós helyeken, mint például a csukló csatornában (carpal tunnel), illetve a könyök csatornában (cubital tunnel) az ideg valamilyen okból nyomás alá kerül. A tünetek leggyakrabban a tenyérben és könyök tájékán alakulnak ki. A fájdalom sokszor megakadályozza a pihenést is, további tünet lehet még a végtag gyengesége. A diagnózis felállításához szükség van egy ideg-vezetési sebesség mérésre. Amennyiben a diagnózis bebizonyosodik, akkor a nyomás alatt lévő ideg műtéti felszabadítása szükséges, amely a betegség akár teljes megszűnését is hozhatja rövid időn belül.

Az előzetes kivizsgálás után, ha beigazolódik a kompressziós szindróma, akkor szükségessé válhat az idegek felszabadítása és a szalagok átvágása.

A műtéteket helyi érzéstelenítésben, steril műtőben végezzük, ambuláns beavatkozás keretében. A beavatkozás megtervezéséhez, a kezelési terv felállításához, valamint az esetleges kockázatok megállapításához feltétlenül szükséges egy vagy két, személyes, ingyenes konzultáció a plasztikai sebésszel.
 

Pattanó ujj

Az ínhüvely szűkülete a kézen az ujjak mozgatását akadályozó állapotot okozhatnak, ilyenkor a hajlítás és a nyújtás során az ujjak egyfajta "kattanással" tudnak csak mozogni. A kattanás gyakran fájdalommal jár, ami a mozgást teljesen megakadályozó mértékig fokozódhat. A rövid, helyi érzéstelenítésben elvégzett műtét során a feszes és szűkült ínhüvelygyűrűt felszabadítjuk. Az eredmény legtöbbször azonnali és teljes gyógyulást eredményez.

Kézsebészet - EstheticHungary

A beavatkozás megtervezéséhez, a kezelési terv felállításához, valamint az esetleges kockázatok megállapításához feltétlenül szükséges egy vagy két, személyes, ingyenes konzultáció a plasztikai sebésszel.
 

Nyeregízületi kopás, hüvelykujj fájdalom

Nyeregízületnek hívjuk a hüvelykujjat a kéztő csontokkal összekötő ízületet. Ez az ízület biztosítja a hüvelykujj szabad mozgását amikor a többi ujjal szembe fordítjuk. Hibátlan működése a stabil fogáshoz szükséges. Az ízület kopása (arthrosisa) gyakori betegség, ilyenkor először fájdalom jelentkezik, például kulcs elfordítása vagy üveg kinyitása közben. Amennyiben az ízület deformálódik, gyakran nyugalmi fájdalom is kialakulhat.

A diagnózis felállításához röntgen vizsgálat szükséges. Amennyiben a kopás egy bizonyos mértéket elér, akkor műtét elvégzése indokolt. A műtét során a fájdalmas ízületet részben eltávolítjuk, és a környező inakkal egy stabilizáló plasztikai felfüggesztést végzünk. A műtét után négy hét gipszrögzítés és gyógytorna szükséges.

Amennyiben a műtétet időben végezzük, az állapot további romlása megállítható és akár teljes terhelhetőség is helyreállítható.

A kézsebészeti eljárások ára 80.000 Ft + Áfa összegtől kezdődnek.

Konzultációs időpontfoglalás hétköznaponként 09:00-18:00:
06 (30) 552 0940


Kérdése van a beavatkozásokkal kapcsolatban? - Dr. Vancsó Péter plasztikai sebész válaszol!