A nők egyik legnagyobb félelme a hajhullás

2013. február 22.

Egy nemzetközi folyóirat tanulmánya szerint a megkérdezett nők 45% állította azt, hogy a legjobban hajuk ritkulásától tartanak. A másik két leggyakoribb aggasztó problémaként bőrük megereszkedését és természetesen a súlyfelesleget említették.

Az Applied Cosmetology két évig vizsgálta a női hajhullás okozta pszichológia hatásokat. A becslések szerint ugyanis a nők mintegy 40%-a fogja tapasztalni a hajhullás valamely problémáját életük során. A felmérések ráadásul kimutatták, hogy minden 5. nő úgy érzi, hogy a megfelelő diagnózis és kezelés fontosságát elhanyagolják a házi és szakorvosok. A nők millióinak kell tehát megbirkózni a hajhullás okozta pszichés lelki és érzelmi hatásokkal. A két évig tartó kutatásban olyan nők vettek részt, akiknek súlyos vagy közepesen súlyos hajproblémáik voltak. A résztvevők a megfelelő diagnózis megállapítása után különféle kezeléseken vettek részt. Voltak akik mezoterápián estek át és gyakori volt a lézeres kezelés, illetve a különböző étrend kiegészítők, gyógyszerek és külső készítmények alkalmazása is. A kontrollvizsgálatok során látható volt, hogy a kezelt nők megjelenése és hajuk állapota folyamatosan javult, miközben a lelki egyensúlyuk is egyre jobban helyreállt. A kezelések legvégén, annál a nőknél, akik korábban depressziós tüneteket mutattak, szorongásuk teljesen eltűnt, és önbecsülésük is helyreállt.

EstheticHungary - Hajhullás nőknél

Sok nő úgy véli, hogy hajhullásuk egy azonosíthatatlan egészségügyi probléma. Akik pedig ebben szenvednek ráadásul egy ördögi körbe is kerülnek, mivel a kiváltó stressz csak fokozza a hajhullás mértékét. Magyarországon is jellemző sajnos, hogy a szakrendelések nem veszik komolyan az ilyen problémákat. Női hajhullás vagy férfi kopaszodás esetén épp ezért érdemes kifejezetten erre szakosodott magán klinikához fordulni. A konzultáció után hajhullásunk miértjére pontos diagnózist kaphatunk, a személyre szabott kezelési terv alapján pedig mezoterápiával, külső, belső szerek, samponok és étrend kiegészítők alkalmazásával segíthetnek rajtunk a szakemberek. A férfiak körében leggyakoribb az androgén, azaz az örökölt kopaszodás, melyre garantált megoldásként a hajátültetési eljárás javasolt.


Forrás: origo.hu