Felső szemhéjplasztika

2014. január 06.

Arcunk egyik legfontosabb és legkifejezőbb eleme a szemünk. Tekintetünkkel érzelmeket, gondolatokat is ki tudunk fejezni, és szemeink meghatározzák egész arcunk jellegét. Nem mindegy tehát az sem, hogyan bánunk a látószerveinket körülvevő részekkel, hiszen a ráncok például elsőként a szem körül jelentkeznek. A ráncos, megereszkedett szemhéjak nem túl vonzó külsőt adnak arcunknak, kialvatlannak és akár több évvel idősebbnek tűnhetünk tőlük.


EstheticHungary - szemhéjplasztika


Mivel a szemhéjak védik a szemgolyót a külső behatásokkal szemben, így a szem védőrendszerének is tekinthetjük őket. Viszont vannak olyan esetek, amikor nem tudják megfelelően végezni dolgukat, mert valami nem stimmel velük. Ilyen például a felső szemhéjnál a szemhéjcsüngés, amikor a felső szemhéj annyira lelóg, hogy nem is lehet miatta kinyitni teljesen a szemünket, és ez úgy néz ki, mintha folyamatosan álmosak lennénk. Ezt a betegséget a szemhéj lazasága eredményezi, vagy okozhatja izomgyengeség, gyulladás, sérülés, de akár veleszületett probléma is. Ha a lelógó szemhéj eltakarja a pupillát, akkor azzal a szemmel nem is lát az illető. Ebben az esetben sokszor automatikusan felhúzzák az emberek a homlokukat, ami azt eredményezi, hogy a felső szemhéj is kicsit felhúzódik, így nem takarja el annyira a szemgolyókat. Ilyenkor viszont a homlokon alakulnak ki mély ráncok, és az arc ezen izmai szinte sosem pihennek.

Ez a jelenség nem csak a fent említett betegség által alakulhat ki, hanem bizony egy normális folyamat is előidézheti, méghozzá az öregedés. A szemhéjak bőre az idő múlásával meglazul, és a ráncosodás mellett a felső szemhéj egyre inkább lógni kezd. Ez nem csak esztétikailag zavarhatja az embert, hanem bizony befolyásolhatja a látást is.

Ezekre a kellemetlenségekre nyújt kitűnő megoldást a felső szemhéjplasztika, mely egy helyi érzéstelenítéssel végezhető eljárás. A beavatkozást követően nem csak a szemhéj körüli ráncok tűnnek el, hanem látásunk is javulhat, és mindenképpen egy fiatalosabb szempár néz majd vissza ránk a tükörből.