A szem nem csak a lélek tükre

2016. szeptember 12.

Bár az elhíresült mondás, miszerint „a szem a lélek tükre”, nagyon is igazat szól, azért van pár apróság még, amit jelez a szemünk. Természetesen a kommunikációban az egyik legfontosabb szereplő, hiszen minden érzelmet és a legtöbb gondolatot is ki tudjuk fejezni vele, de most vizsgáljuk meg egy kicsit más szemszögből látószervünket.

A szemünk ugyanis a legérzékenyebb abból a szempontból, hogy olyan dolgok is meglátszódnak rajta, amit mi szeretnénk elrejteni. Egy alvásmentes, bulis éjszaka után hiába próbáljuk leplezni fáradtságunkat, tehetünk akármennyi alapozót szemünk alá, és akármennyi festékkel kísérletezhetünk, szemeink akkor is elárulnak minket. Ugyanez történik, ha valaki sokat sírt.

És pontosan ugyanígy nem tudunk tenni az ellen sem, ha az idő kezdi rajtunk hagyni nyomait, ugyanis az öregedés első jelei is itt tűnnek fel először. Még inkább szembetűnőbb a változás akkor, ha az életmódunkkal erre még rá is segítünk, legyen szó a táplálkozásról, a stressz jelenlétének mértékétől életünkben, vagy a káros szenvedélyekről.

A szemkörnyéki ráncosodás már eleve nagyon sokaknál kiveri a biztosítékot, azonban, ha az idő múlása nem kíméli a felső szemhéjunkat sem, vagy egyre nagyobb táskák alakulnak ki szemeink alatt, az már egyszerre túl sok lehet. Ráadásul ezek nem csak esztétikailag rontják az összképet, hanem sok esetben rengeteg más kellemetlenséggel is járnak. A felső szemhéj megereszkedése gondot okozhat a sminkelésben, és a látásunkat is zavarhatja.

A szemhéjplasztika kitűnő segítséget nyújt mindenkinek, akiket a fent leírt dolgok nem hagynak nyugodni, és változtatni szeretnének az arcuk legközpontibb helyét elfoglaló területen. A felső szemhéjplasztika megszabadít minket a felesleges, csüngő szemhéjtól, melynek eredményeképp akár éveket is fiatalodhatunk, és sokkal egyszerűbben megy majd a sminkelés is. Az alsó szemhéjplasztika megszűnteti a duzzadt táskákat, és a szemkörnyéki ráncok mennyiségéből is lefarag, ezzel még üdébb és fiatalosabb tekintet biztosítva.

A két eljárást lehet külön is elvégeztetni, attól függően, hogy kinek mi a problémája pontosan, illetve sok esetben ajánlott a kettő egyszerre történő alkalmazása ahhoz, hogy tökéletes eredményt kaphassunk. Az EstheticHungary Klinikán, mint minden beavatkozás előtt, ingyenes, személyes konzultációkon nyújtanak segítséget a páciensnek a döntésben, így a szép eredmény garantált.

 


> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek


Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940