Ízületi fájdalmak a kézen

2017. július 19.

Az ízületi fájdalmak bizony nagyon kellemetlen perceket tudnak okozni, de ilyenkor nyáron még többször jelentkezhetnek a frontok miatt. A legforróbb évszak idén pedig még több bosszantó meglepetést tartogat ilyen téren, mint általában, hiszen a kánikulát gyakran tarkítják egy-két napos hidegfrontok, melyek az erre érzékenyeket nem érintik túl jól.

Legyen szó a fejfájásról, a hangulatingadozásról, vagy az ízületi fájdalmakról, a frontok igazán el tudják rontani egyesek napjait. Amikor ízületi fájdalmakról beszélünk, legtöbben a térdre, esetleg a könyökre gondolnak, ám sokaknak a kézfejen tűnik fel ez a kellemetlenség.

 

 

A nyeregízületi kopás a hüvelykujjnál jelentkező fájdalommal jár, ugyanis ez az ízület köti össze a kéztőcsontokkal, és ez biztosítja hüvelykujjunk szabad mozgását. Amennyiben megindul a kopás, egyre többször jelentkezik a fájdalom, illetve egy idő után már rendesen fogni sem tudunk majd, és az olyan hétköznapi mozdulatok, mint például egy kupak lecsavarása, igazi kihívást jelentenek, és nagy fájdalommal járnak. A frontok – melyek kezünket sem kímélik ilyen esetekben -, még inkább felerősítik a hasogató érzést, és sajgó testrészünkkel nem is tudunk kezdeni ilyenkor semmit.

Amennyiben a nyeregízületi kopás olyan mértékű már, hogy nyugalmi állapotban is fájdalmat okoz, mindenképpen el kell gondolkodnunk az egyetlen segítségen, a műtéten. A beavatkozás során részben eltávolítják a fájdalmas ízületet, majd a környező inak segítségével alakítanak ki egy stabilizáló felfüggesztést. Az eljárást követően gipsz hordása és gyógytorna szükséges ahhoz, hogy a végleges, akár újra teljesen terhelhető állapotot elérjük. Utóbbi főként akkor lehetséges, ha a beavatkozást nem halogatjuk, hanem időben fordulunk a segítségért.

Az EstheticHungary Klinikán a rengeteg szépészeti és esztétikai beavatkozás mellett kézsebészeti szolgáltatásokat is találhatunk - többek között a fent említett, nyeregízületi problémák orvoslására választható műtétet -, hiszen a fizikai fájdalmak leküzdése éppen olyan fontos cél, mint az önértékelési, lelki gondok elűzése.

 

Konzultációs időpontfoglalás hétköznaponként 09:00-18:00:
06 (30) 552 0940