Bőség zavara: néhány fontos szempont az implantátumválasztáshoz

2017. november 23.

A döntés nem könnyű, azonban, ha valaki változtatni szeretne, előbb vagy utóbb elhatározza magát. Ha elszánjuk magunkat, és a mellnagyobbításra szavazunk a folyamatos elégedetlenség helyett, szembe kell néznünk még egy fontos döntéssel: milyen implantátumot válasszunk?

Talán ez még nehezebb kérdés, mint a változás útján való elindulás, hiszen tulajdonképpen mindennek az alapja, hogy milyen forma és milyen méret mellett tesszük le a voksunkat. Ugyanis az egész végeredményt ez fogja meghatározni.

Ráadásul ma már az implantátumok rengeteg alternatívával kecsegtetnek. Az EstheticHungary Klinikán a Polytech mellimplantátumok széleskörű kínálatával várjuk a pácienseket. Mivel minden hölgy egyedi és eltérő testalkattal, valamint elképzeléssel érkezik hozzánk, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy valóban kiterjesztett spektrumú implantátum-variációk közül lehessen válogatni.

De ilyenkor ér el minket a bőség zavara, hiszen a rengeteg lehetőség közül természetes, hogy nem egyszerű a választás.

 

 

A legfontosabb szempontok, melyek alapján mérlegelnünk kell:

- Először is, ismerkedjünk meg az implantátumok két fő típusával:

A plasztikai műtétek során használt implantátumok számos módon megkülönböztethetőek. Típusuk alapján lehetnek szilikon géllel, vagy fiziológiás sóoldattal töltöttek. Nagyon fontos, hogy olyan implantátumot válasszunk, mely tapintás alapján is elnyeri tetszésünket. Klinikánk vezető főorvosa, Dr. Vancsó Péter a mellnagyobbításnál mindenképpen a modern, speciális memória géllel töltött implantátumokat részesíti előnyben, hiszen ezek esetleges sérülés után is egyben maradnak. Mindenképpen biztonságosabbak, szövetbarátok és megtartják a formát.

- Milyen testalkattal rendelkezünk?

A túlságosan vékony alakhoz például egyáltalán nem ajánlott túlzottan nagy implantátumot választani, hiszen az nem lenne esztétikus, és valószínűleg más élettani változásokat is eredményezhet. Szintén fontos az implantátum alakja, hiszen a vékony, illetve a teltkarcsú hölgyekhez is más-más forma illik. Ebben a kérdésben természetesen a plasztikai sebésznek is nagy szerepe van, hiszen a testfelépítésünkhöz leginkább illeszkedő méretet kell ajánlania, és mindenképpen segítenie kell a döntésben.

- Mik az elképzeléseink a méreteket tekintve, milyen végeredményt szeretnénk majd viszontlátni a tükörben?

Sokan nem tudják, merjenek-e például a nagyobb implantátum mellett dönteni, vagy inkább egy kisebbet próbáljanak ki. Ezzel csak az a baj, hogy ha először nem azt a méretet választják, amelyiket valóban szeretnék, akkor egy második körre is lehet, hogy szükség lesz. És természetesen vannak, akik túlzásba esnének már rögtön az elején. A konzultáción egy speciális melltartó segítségével ugyan láthatjuk, melyik méret hogyan mutatna, de egy fejlettebb technológia, a Crisalix – melyet később jobban megismerhetünk – még nagyobb segítséget adhat a jó döntéshez.

- Milyen formája van kebleinknek? Milyen alakú implantátumot válasszunk ezt figyelembe véve?

Többféle forma közül választhatunk, és a különböző variánsok mindegyike más-más női testalkathoz és mell idomhoz illik. A természetes és esztétikus eredmény eléréséhez ez az egyik legfontosabb kérdés. Formájukat tekintve az implantátumok lehetnek kerek és csepp alakúak, ezek belül a profilukat tekintve – ami azt a távolságot jelenti, amennyire az implantátum a testünktől elemelkedik - alacsony-, közepes- és magas-profilú implantok közül választhatunk annak megfelelően, hogy melyek illeszkednek a leginkább saját adottságainkhoz.

A méret- és formaválasztás kérdésében segítségünkre lehet a következő videó: https://www.youtube.com/watch?v=-XobJmNq8Ps

- Milyen felszínű implantátumot válasszunk?

Nem csak a méret és a forma lehet kérdés, hiszen az implantátumok felszíne is eltérő. Beszélhetünk sima, texturált vagy poliuretán hab bevonattal rendelkezőkről. A texturált mellimplantátum felszíne – a sima felszínűekkel ellentétben – egyenetlen, érdes. A különbségek megértésében segít a következő videó: https://www.youtube.com/watch?v=c-mSyahHht0

- Milyen garanciával rendelkeznek az implantátumok?

Minden implantátumra természetesen garancia jár. A következő videóban láthatjuk a különbségeket: https://www.youtube.com/watch?v=u3YVOXOmEAw

AKlinikán eddig is elengedhetetlennek tartottuk, hogy a lehető leginkább segítségére legyünk pácienseinknek ezekben a kérdésekben. Az előzetes konzultációkon nem csak a beavatkozás részleteit ismerhetjük meg, hanem konkrét ajánlásokat, tanácsokat és segítséget kaphat mindenki a plasztikai sebésztől, melyik lenne a legjobb döntés számára.

Ezt most még inkább tökéletesítettük azzal az új alternatívával, melyet a Crisalix 3D plasztikai sebészeti szimulációs program biztosít. Az alkalmazás segítségével, saját szemünkkel láthatjuk, hogy a kiválasztott implantátumok hogyan fognak mutatni majd, de erről következő cikkünkben további részleteket is megtudhatnak.