Amikor egy fénykép borít mindent…

2018. február 07.

Biztos sokan vannak úgy a változtatással, hogy jó néhány dolgot addig halogatnak, amíg csak lehet. Kinézetünkkel is így van ez. Ha nap, mint nap a tükörbe nézünk, talán észre sem vesszük a problémákat, azonban lehetséges, hogy egyszer csak azzal szembesülünk: ezt már nem lehet halogatni!

Természetes az a jelenség, hogy ha valakit régen láttunk, sokkal inkább feltűnőek a rajta végbement változások, mint akivel napi szinten találkozunk. Legyen szó fogyásról, vagy épp hízásról, de beszélhetünk akár a hajszínről vagy a ráncosodásról is, mindig szembe tűnőbb az átalakulás, ha több idő elteltével látjuk viszont a másikat.

Érdekes, de pontosan ez figyelhető meg akkor is, ha a napi, tükör előtti perceket szembeállítjuk például egy rólunk készült fotóval. Hiába a reggeli arcmosás, a percekig tartó krémezés vagy a hosszú sminkelés, csak apróbb változásoknak éljük meg azt, amit naponta magunkon látunk. Azonban, ha egy régebbi és egy mostani fényképet összehasonlítunk, akkor már mellbevágóbb lehet, hogy mit is látunk rajtuk. És van, hogy ilyenkor borul a bili, és kijelentjük: „ez nem mehet így tovább!”.

Az egyik ilyen, kevésbé észrevehető változás, mely arcunkat érinti, az a szemhéjak körüli fordulat. Bár sokaknak feltűnhet sminkelés közben, hogy a szemhéjuk kissé másképp kezdett el viselkedni, mint korábban, mégsem fektetnek túl nagy hangsúlyt abba, hogy ezzel törődjenek is. Pedig a szemhéj csüngése – ha elkezdődött a folyamat -, csak egyre rosszabb lesz.

 

 

A természetes, idősödési folyamatokkal együtt járó szemhéj megereszkedés mellett sajnos beszélnünk kell a már korán jelentkező, genetikai eredetű szemhéjcsüngésről is. Ezt akár már a húszas éveinkben is észrevehetjük, és bizony nagyon fontos lenne hamar jelentőséget adni neki, és nem megvárni, míg komolyabb gondokhoz vezet. A nem kezelt, lógó szemhéj ugyanis látáskárosodást is okozhat, és egyéb kellemetlenséggel is járhat.

Nem beszélve az esztétikai hátrányokról, mint például a sminkelési nehézségek, vagy csupán a tény, hogy sokkal öregebbnek nézünk ki eredeti korunknál. És ezek tényleg még csak a finomabb velejárói a szemhéjlógásnak. Mindenképpen figyelnünk kell tehát a jelekre, és nem megvárni azt, míg egy tényleg kirívó kellemetlenséggel találjuk szembe magunkat – legyen az egy rosszul sikerült fotó, vagy éppen egy túlságosan őszinte megnyilvánulás külsőnkkel kapcsolatban.

A szemhéjplasztika tökéletes megoldást nyújt a fent említett, lógó szemhéj problémájára. Amellett, hogy látásunk javulhat, még éveket is fiatalodhatunk. Így nem csupán életvitelünkben jelent előrelépést, hanem esztétikailag is rengeteget segít. Ezek után pedig már nem kell félnünk attól, hogy előnytelen fotó készülhet rólunk – már ami a szemeink varázsát illeti.

 

Nézze meg eredményeinket!
Szemhéjplasztika előtte-utána képek

Konzultációs időpontért, hívja a 06 (30) 552 0940 telefonszámot