Hétköznapi tevékenységek szörnyű kínnal

2018. március 27.

Amikor ajtónyitás közben elforgatjuk a zárban a kulcsot. Vagy amikor a telefonunkat nyomkodjuk napközben. Vagy egyszerűen inni szeretnénk, és le kell csavarni a kupakot. Ezek mind olyan hétköznapi tevékenységek, melyek nyomán senkinek nem a fájdalom jut eszébe.

És mégis, vannak, akiknek a fent felsorolt, mindennapi mozdulatok iszonyatos kínszenvedést jelentenek. Bele sem lehet gondolni, milyen szörnyű lehet, ha egy egyszerű mozdulat – ami másoknak fel sem tűnne – kínokkal teli, szörnyű fájdalmat generál. Amennyiben ilyen típusú kellemetlenség kezd kibontakozni életünkben, az nagyon hirtelen változtatja meg az addig mindennapos mozdulatainkat.

 

 

Amikor fájdalmat érzünk testünk bármely pontján, az már magában kellemetlen és rossz érzés, még akkor is, ha csak kisebb fokú. Azonban, ha ez párosul azzal, hogy olyan mozgásfolyamatokat akadályoz, melyek a napjaink részei, az bizony már nem csak kellemetlen, hanem dühítő és elkeserítő is. A kézzel kapcsolatos problémák tekintetében ráadásul ezeket a mozdulatokat nem tudjuk elkerülni. Ilyen például a stabil fogás, amire mindig szükségünk van. Ha pedig nem tudjuk kikerülni, akkor az egyet jelent azzal, hogy el kell viselnünk a fájdalmat.

Azonban akkor tesszük a legjobban, ha nem ezt választjuk, hanem minél hamarabb segítséget keresünk problémánk megoldására. Ha a kézben fájdalmakat okoznak az apró mozdulatok, az egyenes utat jelent ahhoz, hogy a sajgás egyre jobban erősödni fog, és egy idő után már állandósul, még pihenő fázisban is.

Az effajta kellemetlenségek kialakulásában a hüvelykujj szabad mozgásáért felelős ízület kopása a ludas, melynek köszönhetően egyre gyakrabban találjuk magunkat nehézségekkel szemben, ami a kezünk használatát illeti. Amennyiben nem teszünk ez ellen, akkor már nem csak az ízület folyamatos kopása okoz majd gondot, hanem annak deformálódása is. Ez pedig sokkal szörnyűbb, hiszen még nagyobb fájdalmakat élhetünk át miatta akkor is, ha kezeink éppen nyugalmi állapotban vannak.

A legtöbb esetben ahhoz, hogy ez a kellemetlenség megszűnjön, kézműtét szükséges, melynek során eltávolítják a fájdalmas ízületet. Ez nem csak megállítja, de vissza is fordítja a kéz állapotának romlását. Az EstheticHungary Klinián is végzett kézsebészeti eljárások között megoldást találhatunk erre a problémára is. A beavatkozás közben, miután eltávolították a fájó részeket, egy plasztikai felfüggesztéssel teszik stabillá hüvelykujjunk állapotát a környező inak segítségével.

A műtétet követően gipszes rögzítésben várhatja kezünk a felépülést, majd ezt követően gyógytorna segíthet abban, hogy teljes legyen a gyógyulás. Ennek akkor a legnagyobb az esélye, ha időben sort kerítünk arra, hogy problémánkat kivizsgálják és orvosolják. Így búcsút inthetünk a hüvelykujj fájdalmainak, és a gyógyulási idő után visszatérhetünk a hétköznapi mozdulatokhoz, mentesen mindennemű gyötrelemtől. Kezünk újra terhelhető lesz éppen úgy, mint azelőtt, hogy a nyeregízületi kopás elkezdte volna megkeseríteni életünket.

 

Konzultációs időpontért, hívja a 06 (30) 552 0940 telefonszámot