Pattanó ujj

2015. november 05.

Ezt a jelenséget nem mindenki ismeri, és azok, akik sosem tapasztalták, talán apró gondnak láthatják. Pedig akinek pattanó ujja van, annak ez igazán nagyon kellemetlen tud lenni, főleg akkor, ha még fájdalommal is jár. Nem szabad lekicsinyítenünk semmilyen problémát, és megoldást kell keresni, ha megkeseríti az életünket.

Amikor nem tudjuk akaratunknak megfelelően mozgatni ujjainkat, az nem csak idegesítő, hanem bizony kellemetlen tünet. A pattanó ujj esetében az ujjak behajlítást követően nem képesek arra, hogy kinyújtsuk őket egyszerűen, hanem csak nehezen, egy pattanó érzés és sokszor sajnos fájdalom kíséretében tudjuk ezt véghezvinni.

Kézsebészet

Ezt az akadályozott állapotot tulajdonképpen az ínhüvely szűkülete eredményezi, és ha már nem csak kattanással jár az ujjak mozgatása, hanem fájdalommal is, az bizony akadályozhat minket hétköznapi, ujjakhoz köthető mozgásunkban is. Ami másoknak olyan könnyedén megy, hogy bele sem gondolnak a mindennapi kézhasználatba, az a fent leírt gondokkal küzdőknek mindennapi szenvedést jelenthet. Gondoljunk csak bele, mennyire borzasztó lehet, ha a fogó képességünk csökkenne, vagy minden egyes tárgy megfogásakor fájdalom villanna át rajtunk.

A pattanó ujjak okozta kellemetlenségekbe azonban nem kell beletörődnünk, hiszen létezik megoldás rájuk. Az EstheticHungary Klinikán több esztétikai, szépészeti és egészségügyi beavatkozás mellett ugyanis megtalálhatjuk a gyógymódot erre a problémára is. Egy igencsak gyors, és csupán helyi érzéstelenítéssel végzett műtét során orvosolja plasztikai sebészünk a pattanó ujjak gondját, méghozzá a szűkült ínhüvelygyűrű felszabadításával.

Az eljárás nem csak rövid, de azonnali eredménnyel is szolgál, ami általában meghozza számunkra a teljes gyógyulást is. Így a döntésünk után csak egyszer kell átesnünk ezen a beavatkozáson, és végleg búcsút inthetünk – immár nem kattanás kíséretében – a korábbi kellemetlenségeknek.

 

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:
06 30 552 0940
 

> További információk a kézsebészeti magánrendelésünkről