Problémás ujjak

2017. február 13.

Akármennyire is kicsinek tűnik a baj, annál nagyobb kellemetlenségekkel jár, ha valakinek pattanó ujja van. Ez a jelenség akár sajnos mindkét kezet is érintheti, és több ujjunkat is megkörnyékezheti. Beletörődni pedig nem lehet, és nem is szabad, hiszen egy idő után elég komoly fájdalommal is jár. De mi lehet a megoldás?

A pattanó ujjak hátterében az inak és az azokat körülvevő ínhüvelygyűrűk elváltozása áll. Amennyiben megvastagodás képződik az ínon, vagy ha az ínhüvelygyűrű belső felületén gyulladásos lerakódások keletkeznek, máris érzékelhető a probléma kialakulása. Ilyenkor az ujjak behajlítását követően nem lehet kiegyenesíteni őket könnyedén, csak egy kattanó érzés és sokszor sajnos egyre nehezebben elviselhető fájdalom mellett.

 

 

A mindennapi életben elképzelhetetlenül sokszor használjuk kezeinket, ezen belül is ujjainkat. Természetesen ebbe bele sem gondolunk, és észre sem vesszük mindaddig, amíg kezeink tökéletesen működnek, és nem okoz semmilyen problémát igénybevételük. Vegyük csak példának azt, hogy számtalan holmit megfogunk, rakosgatunk, de ide sorolhatjuk a kapaszkodást, a gépelést, és bármi olyan tevékenységet, melynek során ujjainkat behajlítjuk.

Amikor a pattanó ujjnak nevezett jelenség elkezd kialakulni, ezek a mozdulatok egyre inkább elveszítik könnyedségüket, és egyre gyakrabban érezhetjük, hogy valami nincs rendben. A kellemetlen, pattanó érzés mellett pedig még nehezebb elviselni, hogy előbb-utóbb akár minden apró mozdulat is fájdalommal járhat.

A megoldás egy gyors és egyszeri beavatkozás, mely az EstheticHungary Klinikán is elérhető a kézsebészeti eljárások között. A műtétet helyi érzéstelenítésben végzik, melynek során a plasztikai sebész felszabadítja a beszűkült ínhüvelygyűrűt. Ennek következtében megszűnik a pattanó érzet, és az ezzel járó fájdalom is.

Ez a megoldás pedig nem csak gyors, hanem végleges is, hiszen elegendő csak egyszer átesnünk rajta, és a pattanó ujjak problémája feledésbe merülhet. A teljes gyógyulást követően nem lesz többé semmiféle kellemetlenségünk, vagy fájdalmunk, melyet ujjaink okoznának, és újra könnyűnek és természetesnek érezhetjük az olyan mindennapi tevékenységeket, mint például a kézfogás.

 

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás: 06 30 552 0940

> További információk a kézsebészeti magánrendelésünkről